Home » 2022 » July

Monthly Archives: July 2022



Physic Mock Test 2022

Physic Mock Test 2022 For All Gov.Exam.

<?php echo do_shortcode(‘

16
Created on By Admin

Quiz

1 / 10

Which one has higher kinetic energy? Both light and heavy bodies have equal momentum.

2 / 10

What is the power utilized when work of 1000 J is done in 2 seconds?

3 / 10

Find the potential energy stored in a ball of 5 kg placed on the ground of 3m.

4 / 10

The energy possessed by the body by virtue of its motion is known as?

5 / 10

Collision between marble balls is which type of collision?

6 / 10

Which is the type of collision in which both the linear momentum and the kinetic energy of the system remain conserved?

7 / 10

The rate of doing work is called ——————

8 / 10

Charles's law is based on

9 / 10

The SI unit for measuring work and energy is

10 / 10

One newton metre is same as

Your score is

The average score is 45%

0%

‘); ?>

Free Mock Test For All Gov.Exam

<?php echo do_shortcode(‘

46
Created on By Admin

Quiz

1 / 10

One newton metre is same as

2 / 10

Temperature coefficient of resistance is expressed in terms of

3 / 10

The S.I. unit of power is

4 / 10

The rating of the fuse wire is always expressed in

5 / 10

Which of the following ampere-second could be the unit?

6 / 10

Electric pressure is also called

7 / 10

An instrument which detects electric current is known as

8 / 10

The minimum requirements for causing flow of current are

9 / 10

The flow of current in solids is due to

10 / 10

In gases the flow of current is due to

Your score is

The average score is 55%

0%

‘); ?>

MCQ Quiz of Capacitor

<?php echo do_shortcode(‘

44
Created on By Admin

Quiz

1 / 9

..........capacitors can be used only for DC

2 / 9

Which of the following capacitors is marked for polarity ?

3 / 9

Which of the following capacitors will have the least value of breakdown voltage?

4 / 9

A capacitor in a circuit became hot and ultimately exploded due to wrong connections, which type of capacitor it would be?

5 / 9

A mica a capacitor and a ceramic capacitor both have the same physical dimensions. Which will have more value of capacitance ?

6 / 9

.........capacitors are used for audio frequency and radio frequency coupling and tuning

7 / 9

Which of the following capacitor is preferred for high-frequency circuits ?

8 / 9

Mica capacitors are characterised by all of the following except

9 / 9

Extent of corrosion in the underground metal work depends upon

Your score is

The average score is 40%

0%

‘); ?>

Top 100 MCQ Capacitor

71.A capacitor consists of

A. Two insulators separated by a conductor

B. Two conductors separated by an insulator

C. Two insulators only

D. Two conductors only

Ans. B

72.Which of the following capacitors will have least energy stored in it ?

A. A 20 μF capacitor is charged to 400 volt

B. A 1 μF capacitor charge to 5 KV

C. A 600 μF capacity charged to 15 KG

D. Energy stored in each above will be same

Ans. C

73……………field is associated with the capacitor

A. Electric

B. Magnetic

C. Both A and B

D. None of the above

Ans. A

74.A capacitor consists of two

A. Ceramic plates and one mica disc

B. Insulators separated by a dielectric

C. Silver coated insulators

D. Conductors separated by an insulator

Ans. D

75. ……….is that property of a capacitor which delays any change of voltage across it

A. Inductance

B. Capacitance

C. Potential gradient

D. None of the above

Ans. B

76.When a capacitor undergoes a dielectric breakdown

A. Dielectric stores energy rendering plates charge less

B. Electrons get scattered

C. Electrons cease to move from one place to another

D. Permanent conduction path is established between plates

Ans. D

77.If the dielectric of a capacitor is replaced by a conducting material

A. The capacitance value of the capacitor will shoot up to very high value

B. The capacitor can store infinite charge

C. The plates will get short-circuited

D. The capacitor will get heated up due to eddy currents

Ans. B

78.Internal heating of a capacitor is usually attributed to

A. Electron movement

B. Leakage resistance

C. Dielectric charge

D. Plate vibration

Ans. B

79.In a capacitor the electric charge is stored in

A. Metal plates

B. Dielectric

C. Dielectric as well as metal plates

D. None of the above

Ans. B

80.A capacitor having a capacitance of 40 μF is connected across 250 V DC source. The charging current will be least

A. When capacitor is fully charged

B. When capacitor is have charged

C. When capacitor is almost 25% charged

D. None of the above

Ans. A

If You Want More Questions Then Click Below

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Christmas Line Breaker Transparent, HD Png Download , Transparent Png Image - PNGitem

FREE Physics Mock Test for all gov. exam [Specially RRB - Group D, NTPC,RRB JE, ALP , Constable]
FREE Biology Mock Test for all gov. exam [Specially RRB - Group D, NTPC,RRB JE, ALP , Constable]
Free Electrical Mock test 2021 for all Gov. Exam, Module
Electronics Mock test 2021 for all Gov. Exam

Join Our Social Medium Platform

error: Content is protected !!