Home » physics mcq post » Top mcq for all gov. exam Mechanics[ Work ,Power , Energy ]



Top mcq for all gov. exam Mechanics[ Work ,Power , Energy ]

RRC Group D Free Mock Test 2021

This Free Online physics mock test  series will be boost up your knowledge and clarify help to crack all competitive examination .

We are try to provide every day free mock test with best question for upcoming new different exam.

Top Physics MCQ science mcq for all gov. exam

Question Set – 01

1.What is the form of energy that is not generated when riding a bicycle?
RRB ALP & Tec. (10-08-18, Shift-)
(a) Chemical energy
(b) Heat energy
(C) Mechanical energy
(d) Kinetic energy

Ans: a

2.When displacement occurs, the work done by the force is considered negative.

RRB Group -D, 03-12-2018 (Shift-I)
(a) Is perpendicular to the direction of force
(b) Is in the direction of momentum
(c) Is in the direction of force
(d) Is in the opposite direction of the force
Ans: d
3.Which of the following only gives magnitude and not Direction?
RRB Group-D, 25-09-2018 (Shift-I)
(a) Momentum
(b) Displacement
(c) Work
(d) Force
Ans: c
4. If a man do W work in t time, then his power will be
RRB Group-D 01-10-2018(Shift-I)
(a) t-W
(b) txW
(c) W/t
(d) t/W
Ans: c
5.If the air resistance is negligible, then what will be Sum of the potential energy and kinetic energy of the Freely falling object.
(a) Endless
(b) Double the sum of the potential energy
(c) Zero
(d) Constant
Ans: d
6. Which of the following can do more work?
RRB ALP& Tec.(31-08-2018)Shift-IlI
RRB Group -D, 12-10-2018 (Shift-1)
(a) A raised hammer
(b) A bullet fired by the gun
(c) A moving stone
(d) A rotating wheel
Ans: b
7.When an object move Im distance by 1N force on the direction of force then work done will-
RRB ALP& Tec.(20-08-2018)Shift-1I
(a) 10J
(b) 100J
(c) 0.01J
(d) 1J
Ans: d
8. Formula of power is –
RRB ALP & Tec(29-08-018, Shift-)
(a) Momentum/time
(b) Work/time
(c) Speed/time
(d) Displacement /time
Ans: b
9.Power= W/T, What is the meaning of W?
RRB Group-D 12-10-2018(Shift-)
(a) Power
(b) Weight
(c) Watt
(d) Work done
Ans: d
10. A girl whos weight is 200 N, climbs on a tree which night is 2-meter. What was the work
done by the girl after climbing the tree? (g= 10m/sec)
RRB Group -D, 12-12-2018 (Shift-IIl)
(a) 800J
(C) 200J
(b) 400.J
(d)2000J
Ans: b

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!